به گزارش روابط عمومی موسسه خیبر اقدامات زیر از جمله فعالیتهایی است که برای سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران توسط کارشناسان موسسه طراحی و با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا گردید.
۱.”دیوارهای آزاد با موضوع حجاب و سبک زندگی عفیفانه”
ایده نویی که نزدیک به ۲ سال است در شهرهای مختلف کشور توسط کارشناسان آموزش دیده و بومی موسسه خیبر برگزار می گردد و پس از اغتشاش های ۱۴۰۱ عمومیت و اقبال بیشتری پیدا کرده است، در سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در قالبی جدید برگزار شد و به عنایت الهی بسیار مورد استقبال مردم و رسانهها قرار گرفت. ۹ دیوار آزاد نمایشگاه کتاب که هر یک حاوی یک سوال چالشی در حوزه حجاب و سبک زندگی عفیفانه بود، در محل شبستان مصلی امام خمینی نصب شده بودند و علاقه مندان می توانستند پاسخ های مخالف یا موافق خود را پیرامون سوال مطرح شده روی وایت بردها بنویسند و دقیقاً همین جا نقطه آغاز گفتگوهای مفصل و چالشی بین مخاطبان بود و شاید در عرض چند ثانیه گعده ای کوچک یا بزرگ تشکیل و موافقان و مخالفان آن حرف یا یادداشت به بحث و گفتگو می پرداختند، گفتگوهایی که بعضاً با صدای بلند و البته خیلی جدی بودند. در بسیاری از موارد، پای یک دیوار آزاد شاید ۸- ۷ حلقه گفتگو بحث تشکیل شده و زن و مرد و پیر و جوان مشغول گفتگو بودند و تلاش میکردند دلایل خود را برای مباحث خود به طرف مقابل بقبولانند. هر چند که قاعدتاً پای دیوارهای آزاد محلی برای اقناع نبود و “اصل گفتگو” پیرامون حجاب – به عنوان یکی از مهمترین مسائل فرهنگی و اجتماعی یک ساله اخیرکشورمان – تنها هدف دیوارهای آزاد در نمایشگاه کتاب بود ولی تلاش طرفین برای قانع کردن یکدیگر بسیار دیدنی بود. این تجربه – یعنی گفتگو پیرامون مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور – بسیار حائز اهمیت بود و به صورت مستمر اصل انجام این کار در نمایشگاه کتاب، توسط اقشار مختلف مورد تأیید و تشویق قرار می گرفت و بارها درخواست استمرار آن را داشتند.
۲.”محفل دانایی” نیز یکی دیگر از ابتکارات نمایشگاه کتاب سی و چهارم بود که در آن امکان پرسش و پاسخ در فضایی آرام و دلچسب فراهم شده بود، گفتگو پیرامون حجاب و سبک زندگی عفیفانه. و چه بسیار نوجوانانی که شاید بیشتر از سایر اقشار از آن استقبال کرده و در محفل دانایی حضور یافتند و گفتگو کردند. پاسخ به سوالات و شبهات و چالش های بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب در حوزه حجاب و سبک زندگی عفیفانه مهمترین هدف ۲ “محفل دانایی” مستقر در شبستان بود که با استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان مواجه شد.
۳.”بنرهای محیطی” نمایشگاه نیز از اقدامات پرچالش نمایشگاه سی و چهارم بود. علاوه بر اکران فراوان مجموعه بنرهای زیبایی با موضوع “حجاب دستور خداست”، چند بنر محیطی نیز جملاتی از کارکردها و منافع حریم بین زن و مرد و عفت و حجاب را از زبان بزرگان هنر و ادبیات جهان از جمله تولستوی، هوگو و … بیان کرده بودند که این بنرها از روزهای نخست در رسانه های داخلی و خارجی محل بحث و نزاع واقع شد و جریان معارض تلاش زیادی کرد تا از این طریق بتواند این اقدام فرهنگی و درست را تحت الشعاع قرار دهد ولی پس از ارائه اسناد و رسانهای شدن آن تلاش هایشان بی ثمر شد و جملات جدیدی از دیگر بزرگان شعر و ادبیات جهان و بر همان سیاق دوباره در نمایشگاه نصب گردید.
برنامه های ترویج حجاب نمایشگاه کتاب در آیینه رسانه ها:
بفرمایید دیوار آزاد / از رعایت نکردن حریم زن و مرد چه کسی آسیب می بیند؟
http://fna.ir/3cf57z
حجاب، روی «دیوار آزاد» نمایشگاه کتاب/ ایده خوبی که جای کار بیشتری دارد+عکس
http://fna.ir/3cf56f
حاشیهنگاری خبرنگار ایبنا در نمایشگاه کتاب / دیوار آزاد!
https://www.ibna.ir/vdcb8zbfwrhbf5p.uiur.html
از مزایای “دیوار آزاد” در نمایشگاه کتاب
http://mshrgh.ir/1490621
نظر رئیس سازمان تبلیغات درباره تابلو «دیوار آزاد» در نمایشگاه کتاب
https://www.ibna.ir/vdcjyaet8uqetaz.fsfu.html
حاشیهنگاری خبرنگار ایرنا از نمایشگاه کتاب که از نیمه هم گذشت؛
https://irna.ir/xjMsY7
نگاهی به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛
https://ketab.ir/News/29628
چهارمین روز نمایشگاه کتاب چگونه گذشت؟
isna.ir/xdNRBd
آنچه در دومین روز نمایشگاه کتاب گذشت…
http://hvasl.ir/news/595347
طراح بنرهای «تولستوی» در نمایشگاه کتاب، منبع حرفهای او درباره حجاب را منتشر کرد
http://fna.ir/3cepjo
روایت متفاوت نویسندهای که درباره دیوار آزاد نمایشگاه کتاب با رهبری همکلام شد!
https://jhtp.ir/103154
۱۰ مزیت نمایشگاه امسال کتاب تهران نسبت به دورههای گذشته
http://fna.ir/3cg7kd
پرونده سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران امشب بسته میشود/ مرور ۱۱ روز برپایی
http://fna.ir/3cfzux
تقدیر کمیسیون فرهنگی مجلس از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب تهران
http://fna.ir/3cvfe5
https://www.reihane.ir/p/21127