برای نهادینه کردن مسئله عفاف و حجاب در دانشگاه میبایست توجه داشت که کار صحیح و عالمانه مشتمل بر مجموعه فعالیتهای تبلیغی، ترویجی، فرهنگی و در یک کلام “ایجابی” است که با هدف جذب و هدایت افکار و تغییر و اصلاح باورها صورت می گیرد ولی در کنار آن می بایست به صورت همزمان مجموعه ای از فعالیت های نظارتی، کنترلی و در یک کلام “سلبی” به صورت قاطع ولی دلسوزانه و با هدف کنترل و اصلاح رفتار مجموعه دانشگاهیان (اعم از اساتید، کارمندان و دانشجویان) انجام پذیرد و طی مراحل مشخصی از تذکرات اولیه تا اخذ تعهد و در موارد بسیار کم و نادر کمیته انضباطی انجام پذیرد. مهم آنست که این چرخه می بایست به موازات یکدیگر و به صورت کاملاً همآهنگ در دانشگاه انجام پذیرد و تکمیل کننده یکدیگر باشند و به هیچ عنوان نقض غرض فعالیت دیگری نباشد.
برای هماهنگی‌های بیشتر تشکیل “شورای راهبری عفاف و حجاب دانشگاه” یا نام مشابهی، و برگزاری جلسات مستمر و دارای تقسیم کار میان بخش های مختلف دانشگاه با عضویت و حضور معاونت فرهنگی، معاونت دانشجویی، مسئول حراست، مسئول نهاد رهبری، مسئول بسیج کارمندان، مسئول بسیج دانشجویان، مسئول بسیج اساتید و سایرین (متناسب با شرایط دانشگاه) پیشنهاد می گردد تا این هماهنگی‌ها علاوه بر مرحله طراحی، در حین اجرا نیز استمرار داشته باشند.


اولین و مهمترین گام:

برنامه ریزی و اجرا در شرایط بومی (کاملاً متناسب با ظرفیت ها و موانع و تجربیات دانشگاه) مهم ترین اقدامی است که هیچ کس نمی تواند بهتر از مدیران/کارمندان/دانشجویان و اساتید همان دانشگاه از عهده اش برآید و این اتفاق می بایست درون دانشگاه و توسط دغدغه مندان همانجا رقم بخورد. لذا بدین منظور جمع حداقل ۸ نفره ای از مدیران (که در بالا نامبرده شدند)/کارمندان/دانشجویان و اساتید دغدغه مند برای اینکه بتوانند نگاه دقیق و محکمی نسبت به مسئله عفاف حجاب داشته باشند و با انواع برنامه ها، ایده ها محصولات، آشنا شوند و متناسب با هر برنامه/ اتفاق/ ظرفیت/ فعالیتی مسئله عفاف و حجاب را به روشی هوشمندانه، عالمانه و هنرمندانه تبلیغ و ترویج نمایند، میبایست در دوره ی آموزشی طلایه داران عفاف -سطح ۱ که طی ۱۶ ساعت و به صورت مجازی و آفلاین قابل دسترسی است شرکت نموده و در آزمون پایان دوره آن شرکت نموده تا “شورای راهبری عفاف و حجاب دانشگاه” شورایی هم افق و هم نظر در برنامه ریزی و شیوه های اجرایی کردن برنامه ها باشد و در مراحل مختلف طراحی و اجرا، اختلاف نظر و دیدگاهها عملا مدیریت عفاف و حجاب در دانشگاه را به تعطیلی نکشاند. قبولی در آزمون پایان دوره، آغاز اتصال و همراهی با شبکه مُبلغان و مُروجان عفاف و حجاب در استان های مختلف کشور و تبادل ایده ها و تجربیات ارزشمند و متنوع آنها در حوزه تبلیغ و ترویج عفاف و حجاب است. ضمن اینکه پشتیبانی اساتید و اعضای هیئت علمی موسسه خیبر را نیز همراه خواهد داشت.
در صورت اجرای برنامه فوق، نوع تعامل و پشتیبانی موسسه خیبر در جهت ترویج عفاف و حجاب در آن دانشگاه پیشرفته تر و در سطح بالاتری خواهد بود و مدیران/کارمندان/دانشجویان و اساتید آموزش دیده، خود قادر خواهند بود برنامه های متنوع و متعدد را برنامه ریزی و به نحو مناسب و مقتضی اجرا نمایند. همچنین با همراهی موسسه، امکان برنامه ریزی و استفاده حداکثری و بهینه را از مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی مانند دهه فجر، ایام محرم، ایام فاطمیه و … در ترویج حجاب و سبک زندگی عفیفانه در سطح دانشگاه خواهند داشت.



در صورتی که بهر دلیلی امکان اجرای برنامه فوق را ندارید و قصد تبلیغ و ترویج عفاف و حجاب در دانشگاه خود را دهید، پیشنهاد کارشناسان موسسه خیبر بر اساس تجربیات بیشتر از ۱۵ سال فعالیت تبلیغی و ترویجی در حوزه عفاف و حجاب، فرآیند گام به گام زیر است:

مرحله اول/ برگزاری مسابقه کتابخوانی در میان کارمندان از کتاب”خاطرات سفیر”
   آزمون مسابقه به صورت آنلاین قابل برگزاری است و برای آزمون حضوری چندین نمونه سوال از کتاب قابل ارائه است
مرحله دوم/برگزاری دیوار آزاد
   سوالات دیوار آزاد و شیوه آماده سازی آن و مشاوره بمنظور اجرای موثرتر آن ارائه می گردد.
مرحله سوم/ برگزاری دومین مسابقه کتابخوانی در میان کارمندان از کتاب”بی پرده با حجاب”
   آزمون مسابقه به صورت آنلاین قابل برگزاری است و برای آزمون حضوری چندین نمونه سوال از کتاب قابل ارائه است
مرحله چهارم/ برگزاری نمایشگاه جواهرانه
 برای کسب اطلاعات بیشتر از نمایشگاه اینجا را کلیک کنید.
مرحله پنجم/ برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع حجاب و سبک زندگی عفیفانه
   موسسه متناسب با شرایط روز پیرامون عنوان کرسی و پوستر تبلیغاتی آن و مخاطب، پیشنهاداتی را ارائه خواهد نمود.برای کسب اطلاعات از شرایط عمومی برگزاری کرسی آزاد اندیشی اینجا را بزنید.

فهرست