قوانین در تمام کشورهای دنیا وجود دارد…در ژاپن اگر کسی لباس نامتعارف و مخالف با قوانین کشورمان بپوشد، با او برخورد می شود، چه زن باشد و چه مرد. البته باید گفت قانون عرف سختگیرانه تر است.در ژاپن لباس حرفه ای برای محیط کار هست که اگر کسی آن را نپوشد، اخراج می شود. لباس ویژه محیط کار پوشیده است تا تمرکز افراد بر روی کارشان باشد.
به نقل از روابط عمومی برنامه «چراغ» شبکه ۵، این برنامه در هفته جاری میزبان «اتسوکو هوشینو» بانوی مسلمان شده ژاپنی که پس از حادثه ی ۱۱ سپتامبر مسلمان شده و سپس به ایران مهاجرت می کند، بود.
هوشینو با اشاره به حادثه ی ۱۱ سپتامبر گفت: پس از وقوع آن حادثه دائم از رسانه ها می شنیدیم که مسلمانان خیلی وحشتناک و تروریست هستند و دین اسلام بسیار خطرناک است. ولی من برعکس، تصمیم گرفتم درباره ی آن مطالعه و بررسی کنم. در پی تحقیقات و بررسی ها متوجه شدم حقیقت چیز دیگری است. در ابتدا از طریق کتب عمومی که در دسترس داشتم مطالعاتی کردم، سپس از طریق جستجو در اینترنت به زبان ژاپنی، اما بنظرم می رسید اینها کافی نیست لذا از طریق زبان انگلیسی به مطالعاتم ادامه دادم و به نتایج بسیار خوبی هم رسیدم و توانستم اطلاعات قانع کننده ای بیابم؛ چون دیدم دین اسلام پاسخگوی تمامی سوالاتم از جمله هدف و معنای زندگی است. من بسیار به مسئله ی معنای زندگی می اندیشیدم و همیشه برایم سوال بود و بارها از بسیاری افراد در مورد آن سوال کرده بودم اما هیچ کس جواب قانع کننده ای نداده بود، اما در دین اسلام گفته شده است: « و ما خلقت الجن و الانس الّا لیعبدون»
وی خاطر نشان کرد: یکی از مسائل مهم در دین اسلام بحث پوشش و حجاب است. پس از مسلمان شدن در ابتدا به دلیل مخالفت پدر و مادرم، توافق کردیم که در شهر محل سکونتم چون بسیاری از مردم مرا می شناختند بجای روسری از کلاه استفاده کنم و گردنم را بپوشانم اما در شهرهای دیگر حجاب ِروسری داشتم. به دلیل سیاه نمایی هایی که متاسفانه از دین اسلام وجود داشت، اکثر مردم از من فاصله می گرفتند و در ابتدا برایم سختی های زیادی داشت. این در حالی است که در ژاپن زن جایگاهی نداشت حتی به عنوان مادر و ظلم های زیادی نسبت به زن می شد. ولی بعد از جنگ جهانی دوم اوضاع تغییر کرد و علیرغم اینکه زنها توانستند آزادی عمل بیشتری داشته باشند، بتوانند کار کنند و درآمد داشته باشند، با این وجود، ظلم نسبت به زنان نه تنها کم نشد بلکه بیشتر هم شد؛ چون زن علاوه بر مسئولیتها و کارهای منزل و تربیت فرزند بایستی در بیرون از خانه هم کار می کرد و هزینه هایی را تأمین می کرد. در حالی که سیستم حمایتی مناسبی نیز برای زنان وجود ندارد.
هوشینو در پاسخ به سوال مجری تصریح کرد: دیده شدن و مورد توجه بودن میلی است که به صورت ذاتی در تمام انسانها به خصوص زنان وجود دارد. بر خلاف تصور بسیاری از مردم که زنان ژاپنی بسیار ساده و بدون آرایش در جامعه حضور دارند، باید گفت: مصرف لوازم آرایشی در میان زنان ژاپنی بسیار است. از سویی فروش لوازم آرایشی و مجلات مد و زیبایی بسیار بالاست. آرایش کردن و احساس زیباتر شدن بسیار زیبا و شیرین است اما پس از مدتی تبدیل به ترس می شود؛ ترس از اینکه بدون آرایش کردن نمی توان زندگی کرد، چون فرد وابسته ی به آرایش کردن می شود و اگر آرایش نکند احساس خلاء و ترس از زیبا نبودن دارد. فرد مجبور است صبح زود بلند شود و زمان بگذارد و آرایش کند و یا لباسهایی بپوشد که مد روز است هر چند در آن لباس راحت نباشد. من همیشه آزادی و آزاد بودن را دوست داشتم؛ آزادی به معنای اختیار بیشتر داشتن. بعد از مدتی متوجه شدم هر چه پیش می رود آزادی کمتری در خود احساس می کنم و واقعا خسته شده بودم از این سبک زندگی؛ چون بیشتر احساس می کردم دارم مصرف می شوم. حس مصرف شدن و مجبور بودن در پوشیدن لباس ها و مد و آرایش، و سعی در زیبا بودن و زیبا دیده شدن، آزادی که می خواستم نبود.
وی یادآور شد: قوانین در تمام کشورهای دنیا وجود دارد. هر کشوری قواعد و مقررات خاص خود را دارد و هر کسی نمی تواند هر طور که دلش بخواهد در اجتماع حاضر شود و آزادی مطلق وجود ندارد. در ژاپن اگر کسی لباس نامتعارف و مخالف با قوانین کشورمان بپوشد، با او برخورد می شود، چه زن باشد و چه مرد. البته باید گفت قانون عرف سختگیرانه تر است. مثلا در ژاپن اگر در محیط های رسمی، لباس بازتری پوشیده شود، معنای بدی دارد. یا اینکه در ژاپن لباس حرفه ای برای محیط کار هست که اگر کسی آن را نپوشد، اخراج می شود. لباس ویژه محیط کار پوشیده است تا تمرکز افراد بر روی کارشان باشد. در حالت عادی پوشش زنان و مردان هم عادی است؛ لباس سنتی ژاپنی ها که کیمونو است، بیشتر در مراسمات عروسی پوشیده می شود و اجباری نیست. من بعد از مسلمان شدن، با حجاب هم شدم چون خداوند فرموده بودند زنان پوشش داشته باشند و من هم گفتم چشم و پذیرفتم. اما بعد از مدتی متوجه آثار و فواید حجاب برای زنان شدم. در واقع حجاب من را از زنجیرهایی که به خودم بسته بودم و خودم را خسته می کردم و آزار می دادم، آزاد کرد. متوجه شدم زیبایی واقعی در ظاهر نیست که از بین برود ولی با حجاب احساس آرامش و آزادی داشتم.
این بانوی مسلمان شده ی ژاپنی در بخشی از سخنانش گفت: زنان نباید ارزش های خودشان را در ویژگی های ظاهری دنبال کنند بلکه اگر به دنبال بروز توانمندی ها و استعداهایشان باشند، آرامش بهتر و احساس ارزشمندی را تجربه خواهند کرد. زنان باید توجه کنند که اگر پوشش متعارف و مناسبی نداشته باشند و یا حتی در روابط اجتماعی آزادانه و بدون رعایت حد و مرزها رفتار کنند، اولین کسی که به سختی می افتد و در واقع قربانی می شود، خودشان هستند. برای مثال بارها خودم در زمان تحصیل، میدیدم که همکلاسی هایم باردار می شدند و مجبور بودند به صورت پنهانی پولی قرض نموده و سقط چنین کنند تا والدین آنها متوجه نشوند. وقتی صحبت از آزادی می شود همه دوست دارند آزاد باشند و حق انتخاب داشته باشند اما وظیفه هر حکومتی است که با وضع قوانین اجتماعی مثل قوانین پوشش، امنیت مردم را تأمین کند. اگر قانون نباشد، چه تضمینی برای سلامت و امنیت اجتماعی وجود دارد؟ چون در حال حاضر علیرغم اینکه قانون هست، بی بند و باری و مشکلات عجیب و وحشتناکی دیده می شود یا به گوش می رسد.
لازم بذکر است برنامه تلویزیونی چراغ در فصل سوم، در روزهای یکشنبه و سه شنبه حوالی ساعت ۲۲ از شبکه ۵ سیما به روی آنتن می رود و هر هفته یک چالش را مورد بحث و گفتگو قرار می دهد و یک نظرسنجی هفتگی برگزار می کند.
@cheragh_tv5 در فضای مجازی دنبال کنید.
برای دیدن برنامه های این هفته میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.telewebion.com/program/63845
منبع: روابط عمومی برنامه تلویزیونی چراغ
https://www.reihane.ir/p/16171