جامع ترین نمایشگاه پوشش و عفاف کشور که از 16 منظر مختلف به موضوع پوشش و عفاف پرداخته است و شامل موضوعات تاریخچه پوشش در جهان، تاریخچه پوشش در ایران، حجاب در شعر فارسی، حجاب از نگاه دیگران (فیلسوفان، نویسندگان، هنرمندان و سیاسیون مذهبی)، پوشش در ادیان (مسیحیت، یهود و زرتشت)، عفاف و حجاب در اسلام (آیات قرآن کریم، احادیث و روایات و فتاوای مراجع و...)، حجاب آسان (ارائه چادرها و پوشش های جدید)، بررسی و پاسخ به شبهات حجاب، تجربه های علم، از زبان آمار (ارائه وضعیت جامعه غرب در خصوص حیا و عفت از زبان آمارها رسمی خودشان)، هجوم خاموش (ارائه برنامه های استراتژیک و مبانی علمی و پشتوانه های اقتصادی استکبار برای ترویج بی حیایی)، به خاطر حجاب (مقاومت و ایستادگی زنان مسلمان کشورهای مختلف) می باشد.
فضاسازی و کیفیت هنری ارائه محتوا نیز بر جذابیت نمایشگاه افزوده بود. به طوریکه افراد با ظواهر مختلف، وقت قابل توجهی را به خواندن مطالب نمایشگاه اختصاص می دادند.
فلش کارت در واقع کلیه پوسترهای ارزشمند ارائه شده در بخش را در قطعی کوچک و با تخفیف در اختیار بازدیدکنندگان قرار می داد. این کار در تأثیرگذاری بر مخاطبین و تمرکز بیشتر آنها بر مفاهیم ارائه شده در خارج از نمایشگاه، نقش بسیار مهمی را ایفا می کرد.
تقاضای بسیاری برای خرید فلش کارت در تعداد زیاد جهت اهدا به دانشجویان و دانش آموزان وجود داشت که با توجه به تعداد محدود آماده شده برای نمایشگاه، این کار در ایام نمایشگاه میسر نبود.
3) برگزاری مسابقه:
این برنامه با هدف ترغیب بازدیدکنندگان بخش، به دقت بیشتر و بهره وری بهتر از مطالب ارائه شده و تشویق و گسترش فرهنگ قرآنی عفاف و حجاب برگزار شد و شامل دو مسابقه بود.
- مکتوب روزانه: مسابقه چند گزینه ای از محتوای نمایشگاه حجاب با چند نوع سؤال مختلف با قرعه کشی روزانه.
- مکتوب مدت دار: مسابقه چند گزینه ای از محتوای فلش کارت حجاب با قرعه کشی در آخرین روز نمایشگاه.
این مسابقات مخاطبان متفاوتی داشت و از سطوح مختلف سنی، جنسی و شغلی در آن شرکت داشتند. هر شب 8 سکه پارسیان جایزه 8 منتخبی بود که به قید قرعه برنده جایزه مسابقه مکتوب روزانه بخش حجاب می شدند و 14 ربع سکه بهار آزادی جایزه ویژه 14 منتخب به قید قرعه مسابقه مکتوب مدت دار بود که پس از پایان نمایشگاه به آدرس آنها ارسال گردید.
4) میز گفت و گوی حجاب:
این گفت و گو که توسط جوانان پژوهشگر حوزه حجاب انجام می شد برای بسیاری از بازدیدکنندگان قابل توجه بود. ده ها نفر با بحث و گفت و گوی صمیمانه تأثیر پذیرفتند. برخی از مراجعین در روزهای بعدی با پوشش های بهتر و بعضاً کاملی مجدداً به بخش مراجعه می کردند. تسلط، منطق و جوان بودن کارشناسان حجاب میز گفت و گو بسیار جذاب بود و باعث جلب مخاطبان متنوعی شده بود. در بیش از 95% اوقات میزهای گفت و گوی حجاب مخاطب داشت و مخاطبان از گفت و گوها ابراز رضایت می کردند.
5) خانه عکاسی دختران محجبه:
عکس یادگاری از دختران محجبه برنامه این غرفه بود. کار ارزشمند دیگری که در این غرفه انجام می پذیرفت دعوت دخترانی بود که محجبه نبودند. از قبل چادرهای متناسب با سنین مختلف کودکان و نوجوانان تا 11 سال آماده شده بود، که این دختران پس از دعوت، چادرها را می پوشیدند و از آنها عکس یادگاری گرفته و به آنها اهدا می شد. خانه عکاسی علاوه بر کودکان و نوجوانان مورد استقبال خانواده ها هم قرار گرفته بود و فضاسازی زیبای خانه عکاسی بر ماندگاری و جذابیت این غرفه افزوده بود.
6) جایزه به دختران با حجاب:
در این قسمت به دخترانی که باحجاب بودند جوایزی اهدا می گردید و سعی شده بود جوایز با توجه به نوع حجاب آنها اهدا گردد. این امر باعث شاد شدن دختران محجبه از انتخاب حجاب و ایجاد انگیزه و مداومت بر آن می گردید. در انتخاب جوایز سعی شده بود، تا موضوعات آنها مرتبط با حجاب باشد.
7) معرفی حجاب آسان:
ارائه الگوهای جدید پوشش اسلامی (صرفاً نمایش) شامل انواع چادرهای آستین دار به عهده این بخش بود.
8) دکور و فضای سازی:
به جهت ایجاد فضایی ماندگار و جذاب برای بازدیدکنندگان زمینه برای درک و انتقال بهتر مفاهیم ارائه شده در بخش ایجاد گردید.
شخصیت هایی چون دکتر محمدحسن قدیری ابیانه (سفیر ایران در مکزیک)، دکتر پرویز داودی (معاون اول رئیس جمهوری در دولت نهم)، دکتر محمدعلی رامین (معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد)، جناب آقای مؤمنی (رئیس حوزه هنری) از این بخش بازدید کردند.
نظرات بازدیدکنندگان