برنامه های متنوعی که در این بخش به اجرا درآمد به شرح زیر است:
1) تولید و اجرای محتوای پژوهشی
محتوای پژوهشی بخش در قالب پوسترهای نمایشگاهی با عنوان تلاوت آرامش 2 با هدف بررسی و ارائه 36 حوزه آسیب پذیر خانواده تهیه شد. رسیدن به آرمان زیبای خانواده قرآنی و در نهایت جامعه قرآنی بایسته و شایسته پژوهشی عمیق، برنامه ریزی دقیق، کار هوشمندانه و هنرمندانه است.
به این مهم در موضوعات ازدواج، همسرداری، تربیت فرزند و زن در جامعه اشاره شده است و ضمن طرح مهم ترین حوزه های آسیب پذیر در هر بخش به ارائه راهکارهای دینی با محوریت آیات قرآن کریم پرداخته شده است. شیوه بدیع طرح موضوعات (که در قالب گفت و گو بین دو شخصیت انجام شده است). گرافیک پوسترها و تصویرسازی برای تمامی گفت و گو نکته ای درخور توجه است و از همان روزهای اولیه نمایشگاه مشتاقان بسیاری پیدا کرد.
این پوسترها برای اولین بار و به منظور ارائه در بخش خانواده هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ایده پردازی و اجرا گردید.
نام غرفه های بخش عبارت بود از:
1- غرفه ازدواج
2- همسرداری
3- تربیت فرزند
4- زن در خانه یا جامعه؟!
5- غرفه عفاف و حجاب
*بخش ویژه محتوایی پژوهشی:
پوسترهای اصلاح الگوی مصرف، موضوع ویژه این بخش بود که در قالب 16 پوستر به آن پرداخته شد. 8 الگوی مصرف غلط و مرسوم در خانواده مورد نقد و بررسی قرار گرفت و از منظر آیات قرآن کریم، روایات و بزرگان در 8 پوستر بعدی پاسخ های لازم به آنها داده شد.
2) مسابقه
برگزاری سه مسابقه در بخش پیش بینی شده بود:
1- مسابقه تلاوت آرامش2:
از دو کتاب "حریم ریحانه" و "خانه ای پیش خدا" مسابقه کتابخوانی برگزار گردید و بازدید کنندگان می توانستند پس از تهیه کتاب و برگه سؤالات به آنها پاسخ دهند. در این مسابقه حدود 4000 نفر شرکت کردند و به 16 نفر از برگزیدگان به قید قرعه، 16 ربع سکه بهار آزادی تقدیم شد.
2- مسابقه روزانه:
در این مسابقه که به صورت چهار گزینه ای و از مطالب پوسترهای بخش طراحی گردیده بود در مجموع حدود 12000نفر شرکت کردند. و بر طبق قرعه کشی که هر 2 ساعت یک بار از بین شرکت کنندگان صورت می گرفت مجموعاً به 150 نفر از برندگان پلاک طلا اهدا گردید.
3- مسابقه سلام کوچولوها:
این مسابقه ویژه کودکانی بود که به همراه خانواده هایشان وارد بخش می شدند. سؤالات طراحی شده با محور خانواده، حجاب و مصرف صحیح بود و پس از پاسخ سؤالات مجری، جوایزی به آنها اهدا می شد.
در مجموع 3000 کودک در این مسابقه شرکت نمودند که به همه آنها جوایزی از قبیل لوازم التحریر، کتاب، نرم افزار و ... به رسم یادبود اهداء گردید.
3) ارائه محصولات فرهنگی:
محصولات فرهنگی منتخب حوزه خانواده و فروش تعدادی از آن ها با تخفیف ویژه نمایشگاه از جمله برنامه های بخش بود.
4) میزهای مشاوره با حضور کارشناسان متبحّر خانواده:
میز مشاوره در تمامی ساعات کاری بخش، دایر بود و به صورت همزمان در موضوعات مورد نیاز از کارشناسان و مشاوران خانم و آقا از حوزه های علمیه قم و تهران استفاده شد. به طور متوسط هر روز 100 مورد مشاوره در زمینه مسائل و مشکلات خانوادگی در بخش خانواده انجام می گرفت.
5) برپایی میز گفت و گوی نوجوان:
میز گفت و گوی نوجوان از جمله برنامه های جدید بخش خانواده بود که بر اساس نیاز سنجی صورت گرفته در همان روزهای آغازین نمایشگاه به برنامه های بخش اضافه گردید. حضور نوجوانان دختر و پسر و طرح موضوعات مختلف با مشاور، بسیار قابل توجه و به برکت قرآن کریم مفید فایده بود.
6) برپایی میز گفت و گوی عفاف و حجاب:
طرح شبهات موجود در زمینه حجاب و در معرض دید مخاطب، بستر مناسبی را جهت حضور، سؤال و طرح دیدگاه های بازدیدکنندگان در موضوع عفاف و حجاب فراهم می کرد. تشویق و اهدای جایزه به کودکانی که چادر را به عنوان حجاب برتر انتخاب کرده بودند از جمله برنامه های میز گفت و گوی عفاف و حجاب بود.
7) برگزاری نشست های تخصصی با موضوع خانواده قرآنی:
حضور استاد ارجمند رحیم پور ازغدی به عنوان یکی از سخنرانان بخش خانواده فرصت مغتنمی بود تا موضوع تبیین جایگاه والای خانواده قرآنی در جامعه به بحث و بررسی گذاشته شود. «قرآن، خانواده و جامعه» عنوان سخنرانی ایشان بود که بسیار مورد استقبال علاقمندان قرار گرفت.
همچنین نشست هایی با موضوعات زیر با حضور حجت الاسلام تراشیون کارشناس مسائل خانواده برگزار شد.
- پیوند قرآنی (ازدواج در خانواده قرآنی)
- خانه قرآنی (همسرداری در خانواده قرآنی)
- تربیت قرآنی (تربیت فرزند در خانواده قرآنی)
8) تولید و اجرای کتاب بخش:
در کتاب "خانه ای پیش خدا"3 موضوع ارائه شده در بخش، مورد بررسی قرار گفته است. شیوه ارائه مطالب همراه با استفاده از هنر گرافیک به شیوه ای جذاب، از جمله ویژگی های متمایز این کتاب بود و همین امر باعث شده بود تا مشتاقان زیادی پیدا کند.
9) تولید CDچند رسانه ای بخش:
نسخه چند رسانه ای پوسترهای بخش خانواده به صورت CDو با نام نمایشگاه مجازی بخش خانواده آماده و در بخش ارائه محصولات فرهنگی با تخفیف نمایشگاهی به فروش می رسید.
10) خانه عکاسی:
در این برنامه عکس یادگاری دسته جمعی از خانواده ها با زمینه مفاهیم و آیات قرآنی تهیه و با توجه به امکانات فراهم شده در همان زمان پرینت عکس تقدیم مراجعین می شد.
در این قسمت از دختر خانم های نوجوان و محجبه، به پاس اقتدای این عزیزان به خانم فاطمه زهرا(س) عکس تکی گرفته می شد.
11) دکور و فضاسازی ویژه و متمایز:
به جهت ایجاد فضایی ماندگار و جذاب برای بازدیدکنندگان و زمینه سازی برای درک و انتقال بهتر مفاهیم ارائه شده در بخش، با استفاده از نظرات و تجارب صاحبنظران این حوزه، دکور و فضاسازی بخش خانواده انجام شد. فضاسازی بخش خانواده به حدی جذاب بود که در اکثر رسانه ها و حتی در اخبار کلی نمایشگاه قرآن از عکس بخش خانواده استفاده می شد.
نظرات بازدیدکنندگان